Kverneland varaosat maatalouskoneisiin

Kunnon työvälineet ovat tarpeen jokaisella alalla. Olipa kyseessä sitten autokorjaamo, puusepänverstas tai maanviljely. Työkoneet ja työvälineet nopeuttavat työtä ja parantavat työnjälkeä. Monia töitä ei pystyisi enää kuvittelemaan tehtäväksi ilman työkoneita ja esimerkiksi maanviljelyn tuottavuudelle niillä on ollut erittäin suuri merkitys. Maanviljelyllä on pitkä historia ja maatalouden koneellistuminen alkoi Euroopassa 1700- ja 1800- lukujen välillä. Myös norjalainen Kverneland on valmistanut ja kehittänyt maatalouskoneita jo 1800-luvulta lähtien ja siitä on kasvanut suuri kansainvälinen yritys.

Maanviljelyn työkoneet

Maanviljely ruoan tuottamiseksi on alun perin ollut pienimuotoisempaa, mutta kasvien jalostamisen ja koneellistumisen myötä maanviljely on tehostunut huomattavasti. Maanviljelyssä käytetään monia erilaisia työkoneita, kasvukauden vaiheiden mukaan, jotka helpottavat ja nopeuttavat työtä. Maanviljelyssä on kolme päävaihetta: kylvö, kasvu ja sadonkorjuu ja niistä jokaiseen käytetään koneita, jotka ovat suunniteltu juuri kyseiseen vaiheeseen.

Kyntövaiheessa maa muokataan ensin kylvölle sopivaksi; maaperä kynnetään ja äestetään. Tähän vaiheeseen käytetään kyntöauraa. Kylvövaiheessa käytetään kylvökonetta, jolla kylvetään siemenet maan sisään, yleensä muutaman sentin syvyyteen. Kasvukauden aikana maaperää kastellaan ja lannoitetaan tarpeen mukaan. Kun viljelykasvi on tullut kypsäksi, on sadonkorjuun aika. Sadonkorjuussa kasvin haluttu osa korjataan talteen sopivalla menetelmällä, esimerkiksi viljan sadonkorjuussa siemenet erotellaan leikkuupuimurilla. Niittokone on nurmirehun tai heinän leikkaamiseen tarkoitettu maatalouskone, joka jättää leikatun kasvimassan ehjäksi niin, että sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi rehuksi. Niittokoneita on myös erilaisia, riippuen käyttötarkoituksesta. Suurin osa uudemmista niittokoneista on traktorivetoisia ja niissä heinä tai ruoho voidaan eriasteisesti murskata, kuivumisen nopeuttamiseksi. Kverneland niittokone on suunniteltu kattamaan monenlaisia tarpeita ja jälleenmyyjältäsi löytyvät myös niin maatalouskoneet kuin Kverneland varaosat kaikkiin koneisiin.

Maatalouskoneiden valitseminen ja huoltaminen

Maatalouskoneet valitaan oman tarpeen mukaan ja ne ovat usein suuri investointi. Kannattaa harkita tarkasti, minkälaisia koneita tarvitsee ja paljonko on valmis sijoittamaan niihin. Koneiden tulee kestää käyttöä vuosia ja toimia moitteettomasti ja koneiden oikea huoltaminen lisää niiden käyttöikää ja myös käyttömukavuutta. Eri työkoneet huolletaan eri tavoin ja valmistajan suosittelemaa määräaikaishuoltojen aikataulua kannattaa noudattaa. Koneiden rikkoutuessa kannattaa ne myös korjauttaa asiantuntevalla ammattilaisella. Luotettavia ja kestäviä laitteita valmistaa esimerkiksi Kverneland, joka myös huoltaa koneet ammattimaisesti ja heiltä löytyvät myös Kverneland varaosat.

Voit tutustua Kvernelandin maatalouskoneisiin ja varaosiin esimerkiksi E-P:n Kone ja Tarvike Ky sivuilla.tag:
334 sanat

minusta

Blogi maataloudesta ja elämästä maaseudulla Oletko kiinnostunut maataloudesta ja ylipäätään elämästä maaseudulla? Tässä blogissa pohditaan maatilan pitoon ja maatalouteen liittyviä asioita. Usein ei tule ajatelleeksi, että maatila on yritys, joka toimii samojen periaatteiden mukaan kuin muutkin yritykset. Maatilalle ostetaan raaka-aneita, tarvikkeita ja palveluita ulkopuolelta, niistä valmistetaan maatilalla uusia tuotteita, jotka myydään asiakkaille. Maatilayrittäjän työ on monipuolista. Yrittäjän pitää esimerkiksi suunnitella, mitä tilalla viljellään ja kasvatetaan, sekä myös ymmärtää talousasioita, kirjanpitoa ja tuotannon biologisen perustan ja tuotantotekniikan perusteita. Maatalous on ruuantuotannon perusta ja ihmisen tärkein ravinnonlähde kalastuksen ohella. Maatalousala on myös muuttunut paljon ja nykyään kasvinviljelyn ja eläintenhoidon rinnalla harjoitetaan usein muutakin elinkeinotoimintaa, esimerkiksi maatilamatkailua, hevosten hoitoa ja metsänhoitoa. Tervetuloa blogin pariin sekä lukemaan että keskustelemaan ja kommentoimaan maatalouteen liittyvistä asioista!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Kverneland varaosat maatalouskoneisiin
18 May 2021
Kunnon työvälineet ovat tarpeen jokaisella alalla. Olipa kyseessä sitten autokorjaamo, puusepänverstas tai maanviljely. Työkoneet ja työvälineet nopeu

tag